onsdag 28. november 2012

Hobbyrom og kjekk nevø

Høsten har forsvunnet i et poff - og snart står vinteren og advent for tur. Etter en laber strikkehøst, er hånda nå mye bedre og strikkingen er gjennopptatt. Jeg prøver å posjonere det utover, men det er i grunnen ikke noe problem. Eneste "problemet" er hva man skal begynne å strikke på.. ;) Så jeg begynte med en julegave, så tar jeg det derifra.

Jeg har fått mitt eget hobbyrom i den nye leilgheten, men jeg kan ikke si jeg har brukt det noe særlig.. Og jeg som har ønsket meg det i mange år! Håper at når jeg bare får litt mer saker på plass, og at strikkingen kommer igang igjen på ordentlig, - at vips så dukker inspirasjonen for å sy og lage kort og ordne med album også opp.. Det er uansett greit å ha et sted å oppbevare garnet sitt ;)

Men, jeg har jo strikket noe i løpet av høsten. Begynte i det små med et par sokker til nevøen. Strikket av 30 g Reggio på pinne # 3, med mønster fra histen og pisten. Så ivrig var jeg at jeg sendte dem avgårde uten bildebevis. Men strikkeprosjekter er jo finest med innhold, så da ble det bilde av min skjønne nevø med tantesokker på i stede < 3

søndag 25. november 2012

Heklet lyslykt

Jeg har begynt med litt strikking igjen, etter den ufrivllige strikkestoppen min, og har funnet ut at tynne pinner er bedre enn tykke pinner. Tenkte jeg skulle sjekk om kanskje hekling funket fint og bestemte meg for å lage en lyslykt.
Leitet litt på nett og fant en heklet lyslykt som jeg ville prøve meg på. Det var først når jeg var ferdig at jeg fant selve oppskrifta, så min lykt er heklet ut i fra bildene ;)

By the way, hekling var ikke noe bedre for hånda mi.. men tynne pinner funker fremdeles greit i korte bolker av gangen :) Skal snart prøve meg på hyttekofta igjen. Visst jeg kan finne den..

Fakta: 7 g Rasmillas yndelingsgarn på heklekrok # 2,5.

lørdag 10. november 2012

Her bor vi :)

Ny leilighet betyr nytt dørskilt :)

Dette er et ledd i prosessen med å gjøre leiligheten om til et hjem. Jeg fant framgangsmåte hos Ingrid.
Det blå stoffet fant jeg i skuffen, lappene er lagd av Dymoen jeg har kjøpt meg (moro) og papiret er kjøpt på Panduro. Kjøpte fire forskjellige typer og farger, så fikk kjæresten velge.
Synes det passet fint til stoffet, men når jeg hengte det opp så jeg at det gikk veldig i ett med fargen på døra..
Det var ikke planlagt. Kanskje jeg bytter bakgrunnen etter hvert.. Men kjæresten er fornøyd. Og for en gang skyld har han faktisk fått bestemme ganske mye ;)

torsdag 8. november 2012

Tøfler 2.0

Jeg repeterer visst meg selv for tiden.

Her er enda et par Tilda-tøfler. I motsetning til versjon 1.0, som er rett fra boka og passer mine føtter i størrelse 39 ganske greit, er disse forminsket og er ment å passe de som bruker 37-ish. Jeg har ikke fått prøvd dem på noen enda, men jeg tror de blir bra.

Sydd av et lyst stoff jeg har hatt liggende lenge, supplert med svart fleece til fór og pyntet med sløyfer av avklipte bånd fra et eller annet plagg.