tirsdag 28. februar 2012

Hals og sånt

Mønster: etter eget hode
Garn: ca 22 g Kid Silk
Pinne: # 4,5

Jeg har strikket en hals av restene etter Annis. Strikket i patentstrikk, med en vri, til det var tomt for garn. Jeg så for meg at den vrien kunne bli kul, men det ble ikke som jeg hadde tenkt. Får ikke halsen til å ligge helt slik jeg vil.. Det hadde kanskje funket bedre om halsen var lengre, eller i hvertfall bredere. Man lærer så lenge man strikker. Denne blir uansett lagt i gaveskuffen til jeg finner ut hva jeg skal gjøre med den.


Siste kapittel i Still light-fortellingen nærmer seg. Alt er ferdig strikket, trådene er festet og kjolen ligger nå til tørk. Så følg med, følg med, Still light kommer til en blogg nær deg ;)

mandag 20. februar 2012

Lykken i vinterferien

Lykken er å ha vinterferie. Og i ferien er lykke så mangt:

I dag gleder jeg meg over å kunne sove til jeg våkner, uten å bli vekt av vekkerklokka (annet enn når kjæresten måtte opp), for så spille litt wordfeud mens man ligger krøllet sammen under dyna.
Jeg gleder meg over å betale 24 kr for to neglelakker, i stede for 50 for en. Og jeg tror jeg har funnet det perfekte garnnøste til et sjal jeg har planer om å strikke. Om været ute ikke var noe å glede seg over, så kan man kose seg over at man endelig er kommet hjem igjen i stede.
Jeg koser meg med påsmurt baguett, en kopp te og en episode Gilmore girls til lunsj. Strikking, fyr i ovnen og en myk kattlørv er heller ikke feil.

Det er en stund siden forrige Lykke-innlegg, men jeg tenker innemellom "dette kunne jeg blogget om".
Noen ganger har jeg ikke tid til å gjøre det, andre ganger tenker jeg at det er for "hverdagslig" og derfor kjedelig å lese om etter hvert. Men det er jo egentlig det som er så fantastisk - evnen til å glede seg over de små øyeblikkene i hverdagen. Jo mindre og enklere gleder, jo lettere er det jo å glede seg selv!

Max
Max er dagens pynt. Selv om han kanskje ser litt skummel ut, så er han veldig snill og rolig :)

søndag 12. februar 2012

Trommevirvel #2

Jeg sa i april i 2010 "..en gang før neste jul og før neste påske, har jeg all grunn til å tror at jeg skal få tid og ro til å lage påskeløper og juleløper til hytta, en lys løper eller to til både leilghet og hytte.."
Veeel, det tok litt mer tid enn som så. Det tok faktisk omtrent 21 måneder, eller ca 92 uker, eller omtrentlig 647 dager... ja, dere tar poenget... og etter all den tiden så har jeg ferdigstilt en stusslig løper. Altså løperen i seg selv er jo ikke stusselig, men antallet er det.

Så la meg presentere løperen, som skulle bli en påskeløper, men som endte opp mer som en vårløper:


Fakta
: sydd etter eget hode, etter inspirasjon fra en løper av AnnAKa. Sydd av gamle og nye stoffer.


April 2010 - Jeg skjærte opp biten, og sydde dem sammen.. Og da stoppet det. Jeg tror kanskje jeg hadde platevatt, eller gikk til anskaffelse av det, men så ble den altså bare liggende...


Februar 2012
- Jeg fant fram igjen denne. Festet oversiden til vatten og baksiden en dag. Sydde noen sømmer og reinskjærte dagen etter. Skjærte delene til lukkekanten en annen dag. Sydde endelig delene sammen, hadde feilberegnet skråskjæringen og måtte skjære til en ekstra del, fikk sydd det på løperen en dag senere. Og i løpet av et par dager etter det sydde jeg fast lukkekanten for hånd. (og det tok meg bare 1 dag å ta bilder)


Omtrent 15 528 timer senere kan jeg endelig presentere løperen. La oss bare si at vi kan alle være enig i at ting tar tid.. ;)


fredag 10. februar 2012

I dag...

På øret:
Lydboken jeg hører på for tiden er Enken av Gil Adamson. Annerledes, men spennende.

På DVD:
Holder på å pløye meg gjennom Gilmor girls, har kommet til sesong 2. Jeg så ofte på det før, men innser at det er mye jeg har glemt siden den gang. Og slutten fikk jeg aldri med meg, så da så..

På pinnene:
Den evigvarende Still lighten, som nå nærmer seg ribbekanten nede (igjen), og en liten hals av resten av Kid Silk.

I koppen:
Fire rødefrukter-te med honning og melk. En slager for tiden :)

Og med denne lille hvem-hva-hvor-oppdateringen skal jeg nå sette på lydboka, lage meg en kopp te og strikke litt, velfortjent etter endt arbeidsuke og med husarbeidet unnagjort. Førhelgskos! <3


Ønsker jeg deg en fortreffelig helg! :D


onsdag 8. februar 2012

Ivrig strikker

Når man står og strikker, uten hansker, i et busskur i 5 minus, ja da er man en ivrig strikker. Og nei, det var ikke meg. Jeg fant fram strikkinga når jeg kom inn på bussen ;)


lørdag 4. februar 2012

Frøken aldri-fornøyd

Et nytt kapittel om Still lighten min er skrevet. Etter at jeg tidligere i uken endelig kunne fortelle min kollega, som har hørt mye om opp- og nedturene i forbindelse med dette prosjektet, at jeg nå nærmet meg ribbekanten nederst - så har jeg fått det for meg at jeg faktisk ikke er helt fornøyd... Alle sier at Still lighten har en fasong som kler alle, vel mulig det, men jeg har likevel en klar oppfatning av hva jeg liker og ikke liker av fasonger på meg selv. Jeg tror ikke jeg har ikke nok pupper eller rompe til å få noe særlig fasong i det hele tatt dersom jeg slavisk hadde fulgt oppskriften. Jeg driver derfor med min egen variant... Bakdelen med å ikke følge oppskriften er selvfølgelig at man må tenke sjæl!

Om jeg har tenkt for lite, eller for mye, eller for hardt, eller kanskje bare helt feil vites ikke.. men det har vært noen skjær i sjøen. Som da jeg i november rekte opp nesten 40 cm. Det har sett ganske bra ut de siste gangene jeg har prøvd den, men nå har jeg altså kommet fram til at jeg vil smalne den litt før ribben. Altså, jeg skal rekke opp - igjen - men denne gangen "bare" 20 cm. Tror nesten den Still lighten her kan regnes som en stor prøvelapp. La oss bare håpe jeg ikke gjør de samme feilene igjen ;)

Ps: Jeg tror forresten at problemet er at ting ikke er gjennomtenkt. Hadde jeg målt og regnet litt på det hadde jeg lett funnet ut omtrent hvilke maskeantall jeg skulle hatt her og der, og dermed unngått en del av disse problemene.