fredag 24. juni 2011

Lykken er inspirasjon

Lykken er..
å starte arbeidsdagen litt senere enn vanlig,
å nyte en rolig morgen,
å få sydd ferdig sommerkjolen før man drar på jobb,
å jobbe med trivelige folk,
å få positive tilbakemeldinger fra de samme folkene,
å slutte på jobb før tiden,
å være rett utenfor Stoff og stil,
å titte på stoffer og strikker og bånd og glidelåser
- og slik bli inspirert!


<- det her var på onsdag. Tiden fløy og jeg fikk aldri publisert innlegget. I går var lykken grilling og kjærestekos, i dag at jeg har truffet nye, trivelige kollegar, fått pappa sin hjemmelagde gryte og tatt ferie.

Nå pakkes kofferten, og vi vender snart snuten mot Usa og New York. Der regner jeg med at det blir mye lykke! Jeg gleder meg! :D Jeg er plutselig tilbake mot slutten av juli. Da skal jeg vise fram noen syprosjekter, muligens noen strikkeprosjekter - og kanskje et bilde eller to fra turen.

Så god sommer, kom igjen i juli! :D


Ferie

onsdag 15. juni 2011

Enda en gang..

..strikket jenta på babysokker. Det var jo stortsett noen å gi en liten barselgave til. Denne gangen hadde hun i grunn bare prøvd seg fram med litt havskum-mønster og vrangbord, så de hadde ingen klar mottaker. Men om hun bare strikket et par til i 3 månederstørrelsen, så kunne de bli gitt til tvillingene som venninnen ventet. De i 6 månederstørrelsen, vel, de kom vel med en gang...

Babysokker x 2

Så var det jo lille Kristoffer som skulle få noen sokker til høsten, og den lille nevøen som kom over sommeren. Joda, enda en gang skulle jenta strikke babysokker. Hun skulle bare strikke litt på noe annet mykt som også var tiltenkt nevøen først..

Harde fakta: de er strikket av ca 25 g Lanett på pinne # 2,5, grunnmønsteret er som vanlig Malin-sokkene.

tirsdag 14. juni 2011

Gi blod, redd liv!




Jeg har - endelig - meldt meg som blodgiver. Har tenkt på det lenge, men dørstokkmila er lang..
Så fant jeg ut at jeg kunne melde meg på nett, en stund etter fikk jeg innkalling i posten om å komme til kontroll, fikk unnagjort den, ble godkjent som blodgiver og skal nå på fredag til min første tapping.

Blod kan ikke produseres kunstig, mens kroppen din, som det fantastiske redskapet det faktisk er, i løpet av et døgn har "fylt" opp igjen mengden du gir. Tenk å kunne hjelpe på en så enkel måte!


I dag er Verdens blodgiverdag,
så meld deg allerede i kveld - det er bare et lite skjema unna!


Kobling

onsdag 1. juni 2011

Kjøpestopp 9 måneder

Oppdatering 1.juni:

Når juni begynner så har jeg hatt kjøpestopp i 9 måneder. De første 4-5 månedene var jeg knapt i en butikk, så da var det lett å ikke kjøpe noe. Når det nærmet seg 6-7 måneder begynte det å krible. Ikke fordi jeg hadde et veldig behov for å dra i butikker å handle klær, men fordi jeg begynte å bli møkklei alle vinterklærne mine! Nå har våren ankommet Trøndelag og garderoben kan få litt utskiftning av typen "finne fram de klærne som har vært for kald å bruke de siste 8 månedene" (og ikke av typen "gå amok og kjøpe masse nytt"-utskiftning). Denne gjennoppdagelsen av nesten glemte plagg gjør at kriblingen er ganske minimal.

Jeg hadde jo planer om en 6 måneders rapport, den ble påbegynt, men aldri fullført. Her er et utdrag av det jeg skrev den gangen:

Så har jeg faktisk kjøpt noe, sånn bortsett fra noe undertøy (som faktisk er lov); en joggebukse *trekke pusten dypt for å ha luft til hele unnskyldningen* fordi det var 3 betal for 2 og siden jeg kjøpte joggebukse og jakke til kjæresten, så var det jo bare dumt å gå i fra en "gratis" joggebukse til meg selv i tillegg, i hvertfall når den jeg har bare kan brukes hjemme fordi den er så tynnslitt i rompa at det er direkte flaut å vise seg utendørs i den. Så det.

Så status for de siste 9 månedene:

- jeg har vært på to byttekvelder. Noe som betyr at noe har jeg kvittet meg med, og noe har kommet inn. Noen av plaggene er "på prøve" og vil bli vurdert byttet vekk igjen neste gang vi møtes for en slik kveld om det ikke har falt helt i smak (men ingenting er kjøpt).

- en joggebukse er anskaffet

- undertøy er kjøpt, men det er jo lov. Og forresten: en nattkjole (nesten samme greia).

- flere par sko har blitt med hjem, for så å bli returnert fordi de ikke nådde opp til min standar.

- et par øredobber er bestilt og kjøpt av Ane. I det jeg sendte mailen kom jeg på at jeg egentlig ikke skulle skaffe meg tilbehør... Men jeg støtter en kreativ kvinne, og øredobber er vitterligen noe jeg bruker. Så det er nok ingen fare for at de bare blir hengende i skapet. (Jeg ønsket meg noen med "kjærleik" og "von" på :))

Foreløpig konklusjon:

Når jeg begynte på prosjektet så tenkte jeg at målet var at jeg ikke skulle kjøpe meg nye plagg og sko (og kanskje kvitte meg med noe slik at det ble bedre plass i skapet). Og det er jo for så vidt riktig, men det handler egentlig mer om at jeg skal bli bevisst på hva jeg kjøper - og hvorfor. Og jeg har blitt mer bevist på hva jeg ønsker meg av plagg og på hva jeg faktisk bruker. Jeg har en liten (gjennomtenkt) liste over ting jeg vil se etter når jeg er i USA, men de skal ikke kjøpes bare for å kjøpes. Så da får vi ønske meg lykke til i innspurten og krysse fingrene for at jeg fortsetter å være bevisst i gjerningsøyeblikkene ;)


Ps: om det er en følge av kjøpestoppen, eller om det bare er sånn helt av seg selv: jeg har kjøpt ganske mange lipglosser og leppestifter det siste halve året (og er stadig på utkikk etter flere..), jeg har vært å kikket på nye briller (men de gamle er jo faktisk snart 3 år så det hadde jo vært gøy med noe nytt) og jeg er alltid åpne for at jeg kanskje trenger en ny neglelakk (en blank en trenger jeg faktisk helt sikkert). Tro om jeg kanskje må ha kjøpestopp (og opprydding) i badeskapet etterhvert? ;)