lørdag 27. november 2010

Frøken ij gjør ting hun ikke kan aka "Se hva jeg har lagd! :D"

I slutten av september skulle jeg og min forlover på spa og kjolekjøping (til hennes) i Ålesund. Men til min overraskelse så skulle vi mer enn det. Etter mye frem og tilbake - begynte å ane at det var noen ugler i mosen - så endte vi opp på Ingrids glassverksted. Der satt flere av mine venninner å ventet, og jeg skulle få prøve glassblåsing :D Det var veldig spennende, har jo aldri prøvd det før og ville jo ha et bra resultat, og veldig morsomt. Etter å ha lagd to skåler - med en viss assistanse, men det snakker vi ikke så høyt om - fikk vi sitte i de stemningsfull lokalene utover kvelden. Vi koste oss skikkelig! Og jeg vil si min forlover traff blink med tanke på utdrikkningslag ; det var kreativt, gode venner, mye skravling og god stemning! Tusen takk! :D

Her er bildebeviser fra dagen min som glassblåser:

fredag 26. november 2010

Sokker

Mønster: eget
Garn: 80 g Pt5 på hvert par
Pinne: #3,5


Jeg har strikket MykeFlotteKjæreste-sokker. Og ikke bare ett par, men to. Riktig nok står det ikke MFK på begge, men det er for å skille parene. Han skulle jo egentlig få bare ett par, men som jeg nevnte tidligere, så ble det ikke sånn. Jeg strikket en sokk, jeg strikket en sokk til. Og når jeg hadde gjort ferdig begge oppdaget jeg at jeg hadde strikket den ene sokken med 4 masker mindre enn den forrige. Typisk! Så jeg hadde vel en slags plan om å rekke opp en, eller bare la den ligge.. Men kjæresten ville ha en makker til begge to. Så da har jeg strikket fire MFK-sokker - og jeg heier ikke på Molde en gang.. Restene blir nok et par barnesokker. Snart jul tross alt..

KoblingOg vesten jeg snakket om tidligere, jo den ligger på samme plass som sist. Jeg har fått unna en babysokk og begynt på nr 2, og jeg har kjøpt garn til en julegave, og jeg har planer for (enda) et par sokker - men når jeg skal sette meg ned å gjøre det er jeg ikke sikker på. Den siste tiden har gått i ett, men jeg tror jeg skal få litt tid til slikt neste uke. Så får vi se om motivasjonen er på plass også ;)
God helg! :)


torsdag 11. november 2010

Sokker og sånt

Det går visst i sokker for tiden - både på pinnene og på føttene ;) Jeg har i grunnen hatt en veldig lang periode med forholdsvis lite strikking - og sokker, og andre ting man må strikke to av, har ikke vært det jeg har lagd mest av i denne perioden - men nå ser det ut som jeg er tilbake i strikkemodus :D Det er i grunnen ganske kjekt! Så etter - eller rettere sagt samtidig - som Palettsokkene mine, har jeg strikket på raggsokker til pappa i størrelse pailabber og sokker til kjæresten. Og i stede for to sokker, så får han plutselig fire (mer om akkurat det når jeg har bildebevis), så det er sokker som er tingen for tiden. Og selvfølgelig strikker jeg også på babysokker, og har planer om flere sokker til meg selv. Bare for at dere skal være sikker på at det er sokker som er i vinden ;)

Sokkene er strikket av 155 g Perfekt på pinne 4, de har ekstra langt skaft og er ca størrelse 46-47 - og bildet ville ikke vises i liggende format.

Selv om dere kanskje ikke tror det, så strikker jeg på andre ting også. Holder på med en vest, selv om det går litt treigt. Og nå driver jeg å vurderer om jeg må ha ermer på den... Så da må jeg bestemme meg før jeg strikker videre. Har også en lue på pinnene, men den ligger for det meste bare der. Det her er faktisk overraskende mange prosjekter på en gang til å være meg, og jeg har egentlig lyst å begynne på flere. Men noe må man jo gjøre ferdig innemellom også ;)


Wedding bolero'

Jeg har egentlig en plan om å takke hver enkelt for gratulasjonene i anledning bryllupet vårt, men så langt har jeg ikke kommet. Og i tilfelle det blir en av de tingen som aldri blir gjort, så sier jeg det her (ingen nevnt, ingen glemt) og slenger i samme slengen med ett skrytebilde til:

Tusen takk for gratulasjoner og fine ord! :D