torsdag 27. mai 2010

..ingen stad venare sjå..

De siste ukene har jeg stadig vent tilbake til de to siste versene i Mellom bakkar og berg. Jeg kjenner meg sånn igjen. Spesielt etter en lang og kald vinter. Nå er det så fint og grønt ute. Gresset er grønt, bladene har kommet frem, hvitveisen florerer og sola gjør det lyst og fint. Ahh, deilig! :)



Fram på vetteren stundom han tenkte:
"Gjev eg var eit varmare land!"
Men når vårsol i bakkane blenkte
fekk han hug till si heimlege strand

Og når liene grønkar som hagar
når det laver av blommar på strå
og når netter er ljose som dagar
kan han ingen stad venare sjå



mandag 24. mai 2010

Garnbytte

Når noen ønsker seg sokkegarnrester i bytte mot hele garnnøster så er jo det ikke vanskelig å si ja ;) Det står ingenting på bloggen hennes, men jeg tror det var et teppe Bente-78 skulle strikke av sokkegarnrestene. Og siden jeg hadde liggende en del rester som jeg ikke visste hva jeg skulle strikke av, så sendte jeg de avgårde. Siden det bare var rester, og ikke så veldig mye heller, så forventet jeg ikke så mye i retur. Så når jeg åpnet pakken med 6 nøster - to nøster i tre ulike farger - og noen søte knapper så ble jeg ganske overrasket. Tusen takk! Det var mer en jeg forventet meg :) Garnet heter Reggio exculusive, er lagd av Gjestal og ligner kvalitetsmessig på Silja/Senja og Sisu. Blir nok sokker av dette etter hvert.


Men før jeg begynner på nye sokker så må jeg kanskje bli ferdig med Brainless-sokkene... *kremt* Jeg VET det er ganske lenge siden jeg begynte på dem, det er heller ikke så veldig mye igjen.. Men det er ikke fristende å strikke på de. Eller når jeg i dag prøvde dem og fant ut at det ikke var lenge før jeg begynner på avslutning og felling, så ble det litt mer fristende allikevel. Holder også på med Kragejakken fra Nøstebarn til meg selv. Skal se om jeg ikke får nøstet opp noe mer garn i kveld, så kan jeg begynne på ermene også. Greit å jobbe litt parallelt :) Og siden jeg har vasket klær, sydd litt (kanskje det kommer enda et innlegg i dag?), trent, lagd middag og ryddet opp, så kan jeg nå sette meg godt til rette, i kosebukse og en stor, myk skjorte etter pappa, og med god samvittighet strikke videre på jakken min :)

lørdag 22. mai 2010

Barcelona

Jeg var i Barcelona på jobb fra onsdag til søndag forrige uke. Jeg pakket med meg strikking og bok, men når man omtrent jobber fra 9 til 21, med unntak av noen timer på ettermiddagen, så har man jo ikke tid til slikt. Da blir shopping og vasing i byen prioritert. Strikke og lese kan man gjøre på flyet, sove kan man gjøre når man kommer hjem ;) Jeg kan tenke meg å reise dit en gang til, utenom jobb, for å kunne se enda mer av severdighetene. Og kanskje på et tidspunkt med litt bedre vær. Regnet hver dag, om jeg ikke husker feil, selv om det ikke var like mye hver dag. Men vi koste oss allikevel :)

Barcelona

mandag 17. mai 2010

HURRA..

.. for 17.mai og Norge!

.. for at jeg og kjæresten har vært sammen i 6 år!

.. for at bjørka endelig er grønn og tempraturen over 10 grader!

Kosepå

fredag 7. mai 2010

Redesign av eget arbeid

I 2007 en gang så strikket jeg en halsvarmer, bildet av den kan du se litt ned på siden her, som jeg brukte en periode. Så sluttet jeg å bruke den, ikke noe bevisst ved det, den ble bare ikke brukt. Jeg kikket på den for litt siden og tenkte at det der kan vel bli et pannebånd? Ikke for varmt, ikke for kaldt, akkurat passe bredt - mange kvaliteter for et pannebånd på denne årstiden. Så jeg tok opp perlestrikken, felte av ganske mange av maskene - det var nemlig ganske mye bredere i endene enn ellers - og strikket perlestrikk til det var tomt for garn. Jeg tenkte visst ikke så mye gjennom hva jeg gjorde, for jeg ser nå at jeg heller burde strikket kant bare på den ene ende. Tror det hadde blitt estetisk penere. Men det får heller bli neste gang det bare blir liggende og jeg finner ut at jeg må gjøre noe nytt med det! ;)


torsdag 6. mai 2010

Lykken er de små tingene

I dag er lykken:

at det er SOL ute, rolig dag på jobben, spise is ute i sola, se at hestehovene dukker opp over alt,
at jeg har hørt ferdig den spennende slutten på lydboka, jeg har fremdeles jobb til høsten, pølsegrateng til middag og bursdags-kakespise-hyggetreff senere i kveld!

(gamle mobiler tar ikke alltid veldig bra bilder, men jeg får snart ny mobil. Er jo lykke det også)


Livet er ikke så verst i dag :)



søndag 2. mai 2010

En foregangskvinne ;)

I forrige uke så jeg plutselig ei på jobben som hadde en genser som lignet veldig på min genser. Forskjellen på de to genserne var at hun hadde akkurat kjøpt sin og jeg strikket min for 5-6 år siden. Kanskje jeg er forut for min tid? ;) Må forresten få si at det er den første genseren jeg noen gang strikket. Jeg hadde ingen oppskrift, men et bilde i hodet. Sammen med håndarbeidslæreren på folkehøyskolen prøvde jeg meg fram. Resultatet ble bra det (selv om jeg ikke akkurat har brukt den så mye.. Litt usikker på hvorfor det igrunnen)!

Om dere vil sammenligne min genser med Gina Tricot sin så kan dere kan bare se selv :) Edit: det er visst ikke mulig å linke direkte til en genser. Men om du gidder så trykker du på genser og cardigan, velger hvit på fargekarte, så er det den siste genseren der.