søndag 29. november 2009

1. søndag i advent

Om det ikke var julekvelden, så kom i hvertfall adventstiden ganske brått på meg. Jeg har jo visst at det snart var desember, men jeg har ikke tenkt mer over det. Derfor er ikke adventstaken eller adventsdukene funnet fram enda. Så jeg får for øyeblikket nøye meg med dette virtuelle lyset. Ønsker dere en fin 1. søndag i advent!


Animation1


Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede
Det står og skinner for seg selv og oss som er tilstede
Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for glede

Inger Hagerup


Blueb... eh Greyberry waffel- sokker

Mønster: Blueberry waffel-sokker, strikket fra tåen og opp
Garn: 100 g Perfect
Pinne: Knit Pro Harmony Wood rundpinne # 4

De sier det er en første gang for alt. På disse sokkene har det vært første gang for flere ting: Blueberry Waffel-mønsteret, magic loop-teknikken og hæl på en ny måte. Hadde to nøster Perfect og for å få utnyttet de best mulig valgte jeg å strikke dem fra tåen-og-opp. Ville ikke strikke hæl med forkortede rekker, så jeg søkte rundt og fant en forklaring hos Guri som jeg brukte. Rotet litt med antall masker og omganger, men etter å ha rekket opp en gang (og skrevet ned et par tips til neste gang) så ble det da en brukende hæl. Så var det bare å strikke til det ikke var mer garn igjen. Som dere ser på det ene bildet så var det akkurat passe med garn ;) De kunne kanskje vært litt lengre, men det var ikke så nødvendig at jeg gadd å sprette et nytt nøste. Da er det bare å renskrive notatene mine, så har jeg en grei framgangsmåte neste gang jeg skal strikke slike sokker :)

Blueberrywaffel- sokker

Så var det noen, Ninne var det kanskje, som lurte på hva jeg synes om de nye pinnene mine. Har brukt rundpinne # 4 til sokkene og vil si meg fornøyd med investeringen. God spiss, garnet sklir lett og wiren er myk og god. Helt klart bedre enn de jeg hadde fra før :)

torsdag 26. november 2009

Pinner i posten

Jeg har kjøpt meg Knit Pro Symphony Wood-pinner! (eller det er egentlig julegave til meg selv, for penger jeg ikke har fått enda.. hehe) Jeg bestilte fra Stakets hantverk, kan anbefales. Hadde egentlig planer om å kjøpe Luksus-settet, men fant ut at det var like greit å kjøpe de delene jeg har mest bruk for. Dessuten ville jeg ha den svarte permen til å oppbevare de i. Selv om jeg delte opp bestillingen i tre deler for å komme under tollgrensen, så sparte jeg penger på å bestille fra Sverige i stede for i Norge. Ikke verst, hva?! :) Har ikke fått prøvd de enda, men de ser i hvertfall bra ut. Har kost meg med å legge de på plass i permen og tatt noen bilder, selv om det er vanskelig lys å ta bilder i for tiden.

Harmony wood knit pro
Perm, 4 wire i forskjellige lengde, pinne # 3,5, 4, 5 og 6, pinnemåler,
ekstra lommer, 2 pinner på 100 cm # 2,5, wireskjøt og størrelsetagger.


Jeg har forresten oppdatert galleriet mitt. Har vært sløv og ikke lagt inn noe i hele år, så jeg måtte ta alt på en gang. Skal prøve å gjøre det oftere, så blir det litt mindre arbeid på meg ;) Fant ut at jeg ikke har verken heklet eller sydd noe særlige i år. Det har jo ikke vært alt for mye strikking heller, når jeg tenker meg om. Da er det kanskje med meg som med været, med jevne mellomrom er det litt tørke..

torsdag 19. november 2009

Dagens tips: Dag Evjenth

På videregående kom jeg over disse bøkene av Dag Evjenth. Det er en samling med korte dikt med et humoristisk og skrått blikk på ting og tang. Karine Haaland har tegnet illustrasjonene.
Morsome, underholdene og noen ganger tankefulle :)

Morsomme diktbøker

Volum-knapp

Hvis målet er å få frem det du føler
hjelper ikke volum deg en døyt
Man hører ikke den som brøler
der noen visker passe høyt

Fra Veien blir til mens du går deg vill


lørdag 14. november 2009

Rosa barnelue

Mønster: Noro Kureyon One-Ball Wavy Gravy Hat Pattern
Garn: 35 g Lerke
Pinne: # 5

På Hobbyboden har vi et strikkeprosjekt der vi strikker luer som vi skal gi til kreftavdelingen på St.Olav. Vi strikker i alle størrelser, farger og garnkvaliteter, og vi velger selv hva vi vil strikke. Det her er min første lue til prosjektet. Jeg valgte en enkel lue med havskum-mønster. Den var kjap og grei å strikke og det blir nok flere av denne. Gikk ikke så mye garn heller, så det blir nok en restelue til slutt ;) Selv om det er en barnelue så er den veldig elastisk, og jeg har ingen problem med å ha den på.

Rosa barnelue


fredag 13. november 2009

Lykken er fredagskveldkos

I kveld er jeg alene hjemme - og jeg skal kose meg! Jeg er ferdig med arbeidsuka, rydding og vasking unnagjort, og styremøter og referater er ute av verden. Gleder meg til å slappe av og gjøre det jeg vil. Skal kose meg med litt mat før jeg skal gjøre en eller flere ting: strikke, se film, lage noe pynt, se tv, sy, skrive kort, sette inn i album, surfe eller noe helt annet. Samtidig som jeg skal gjøre noe av dette skal jeg ha stearinlys på bordet, litt musikk i bakgrunne og pepperkaker innen rekkevidde. Lykken er å kunne gjøre det man vil uten dårlig samvittighet! :)

stash

Over er litt av fangsten den uka her. Noe av det blir sikkert en del av kosen min i kveld. Plumet og sølvtråd skal bli sjal, Lerke skal bli luer og perler og metalltråden skal bli pynt. Så får vi se hvor mye jeg får gjort i kveld. Har fått bambuspinnen min i posten også nå, så nå kan jeg fortsette på tovalua mi.

Hva skal du gjøre i kveld? :)

torsdag 12. november 2009

Pulsvarmere til en venninne

Mønster: eget
Garn: 38 g Tynn alpakka
Pinne: # 3

Disse skal en venninne få i jule-/avskjedsgave. Vi har jobbet mye sammen i høst, og vi har hatt det skikkelig gøy sammen. Derfor er det trist at hun skal flytte hjem igjen. Derfor får hun disse myke pulsvarmerne, som jeg håper varmer både kropp og sjel, i en av hennes yndlingsfarger.

Pulsvarmer Sif collag

Kameraet mitt klarer ikke å gjengi fargen riktig. De er mer grønaktig enn dette..


tirsdag 10. november 2009

En god dag :)

Frøken ij liker:

å glede kjæresten med boller - å spise boller - å endelig å ha tid til å vaske klær - å få kjøpt garn til et bra prosjekt - inspirerende instruktører - å smile gjennom en spinningtime - å bli deilig sliten - å gå gjennom de siste restene av tørt, knasende høstløv - å gå gjennom gress hvitt av rim - å se opp på den klare stjernehimmelen - å ha pitapizza i ovnen - å kjenne at med riktig musikk så har hun inspirasjon til å rydde senere - å ha tid til å kanskje se en film eller en episode bones - å ha kjøpt kort hun skal skrive og sende
- å pakke inn gave til en venninne- å legge seg i den gode, myke sengen sin å sove


Frøken ij har en god dag! :)

Lykken er ferske boller - og en fridag

Det var en gang en jente som ikke ville ta ut av oppvaskmaskinen, det var nemlig noe av det kjedligste hun visste. Men jenta var ikke tapt bake en stol og ante råd for dette. Så når kjæresten kom hjem den kvelden fristet hun ham med nystekte boller om han bare gjorde det for henne. Han var ikke vanskelig å be. Jenta sto opp den neste (fri)dagen og satte i gang med bollene slik hun hadde lovet. Bollene ble tatt ut kort tid før han skulle avgårde, og han fikk med seg en pose med rykende ferske boller. Slik ble både gutten og jenta fornøyd. Snipp snapp snute, så var bollene ute. Og er ikke bollene spist enda så er det ikke lenge før ;)

Lykken er ferske boller


onsdag 4. november 2009

Blåklokkepiken

Her går livet sin vante gang, om enn i litt større fart enn vanlig akkurat nå. Strikker innemellom slagene. Er snart ferdig med en gave til en venninne, den kommer i bloggen når den er overlevert. Har også strikket et par tovavotter, men de blir ikke tovet før lua også er ferdig. Lua blir ikke ferdig før jeg får rundpinnen jeg har bestilt. Så nå venter jeg spent på postmannen. Har forresten funnet ut at jeg skal ønske meg (les: bruke julegavepengen jeg vet jeg får) harmony wood luksussettet. Tenkte på det i fjor, men nå tror jeg nok at jeg virkelig trenger det ;)

blåklokke

Her er en blåklokke som sto på plena utenfor hytta vår nå i helga.
Så jeg var blåklokkepike den 1.november!